Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора 02 март, 2023

Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Над 600 атрактивни кукери от Старозагорско, Шуменско, Пернишко, Бургаско, Ямболско, Силистренско и други части на страната ще вземат участие на завърналият се след тригодишно отсъствие Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора. 

Двадесет и второто издание на пъстрата фиеста ще се проведе на 4 март от 10:00 часа. Форумът ще започне с дефиле на участниците по централните улици на града. 

Шествието ще премине по бул. „Цар Симеон Велики“ до площада пред Община Стара Загора и по бул. „М. Кусев“ ще достигне до Античния форум „Августа Траяна“.

Фестивалът на маскарадните игри в Стара Загора ще събере на едно място колоритно множество от старци, бабугери, васильовци, арапи и други маскирани персонажи, които ще огласят с мощния звън на огромните си хлопки и медни звънци античното пространство, прогонвайки злите сили, студа и тъмнината. 

Участници има и от Калофер, Шумен, Ямбол, Тъжа, с. Васил Левски, Домлян, Голямо Дряново, Гранитово, Долно Езерово, Калипетрово, Айдемир, Шумен, с. Земен, с. Варвара, с. Маломир, с. Камен.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация