Стара Загора стана по-зелен град с нови 2 000 дървета 20 Февруари, 2023

Стара Загора стана по-зелен град с нови  2 000 дървета
Снимка: Община Стара Загора

Зоопаркът в Стара Загора няма да работи за посетители на 20 и 21 февруари. Причината за затварянето на любимото място за разходка е преместването на някои от животните и основно почистване. Ограничаването на посетители се налага с цел безопасност както на хората, така и на животните. От зоопарка обещават през пролетта да организират интересни и разнообразни събития.

През уикенда поредна залесителна акция организира Община Стара Загора, с подкрепата на Държавно горско стопанство - Стара Загора.

Стотици старозагорци допринесоха за увеличаване на зеленината в парк „Борова гора“. На площ от около шест дка са засадени нови 2 000 дървета от вида „Черен бор“.

В „Зелената инициатива“ са взели участие представители на местната власт и на различни институции, граждански организации, спортни клубове, малки и големи жители на Стара Загора. Инициативата, която има мисията Стара Загора да бъде най-зеленият град в България, е на кмета Живко Тодоров и датира от 2019 година, но поради пандемичната обстановка, тя не се проведе през последните години.

През 2019 година са били засадени 10 хиляди дръвчета. Очакванията са чрез  инициативата да се компенсира растителността на около 400 декара площ над Стара Загора.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация