Враца празнува с нов „Цар на лозята“ и неон-парти „Обещай ми любов“ 14 Февруари, 2023

Враца празнува с нов „Цар на лозята“ и неон-парти „Обещай ми любов“
Снимка: Община Враца

Празник за Трифон Зарезан организира днес община Враца. Запазва се традицията пресъздаването на народния обичай да е в Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“. Програмата ще започне с възстановка на обичая и зарязване на лозата до Димитракиевата къща. По традиция ще бъде избран и нов „Цар на лозята“, а празникът ще продължи с народни песни и танци около огъня. 

Няколко институции и младежки организации ще се включат в отбелязването на Деня на влюбените. Проявите започват в 10:00 ч. пред Сувенирната палата във Враца. В специална шатра, доброволци от Българския Червен кръст ще раздават валентинки и ще провеждат игри за двойки. В 11:00 ч. на същото място ще бъде дадено началото на благотворителен базар, организиран от младежите на "Ротаракт", за закупуване на образователни игри за детски градини. В 12:30 ч. екипът на Младежкия център ще проведе активности на открито, сред които тематични игри за жителите и гостите на града, тематична рамка за снимки, раздаване на балони валентинки и др. По повод празника, младежите ще украсят и дърво с червени сърца.

През целия ден читателите на Регионалната библиотека „Христо Ботев“- Враца ще бъдат сюрпризирани с книги-изненади. Решилите да се включат няма да знаят каква книга са си взели за четене, докато не я разопаковат вкъщи. 

Празничният ден ще завърши с неон-парти под надслов „Обещай ми любов“ в  Младежки дом

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация