Чепеларе организира "Зимен Олимпийски ден" в чест на Екатерина Дафовска 09 Февруари, 2023

Чепеларе организира
Снимка: pxhere.com

Община Чепеларе организира днес "Зимен Олимпийски ден" по повод 25-ата годишнина от спечелването на златния олимпийски медал по биатлон от Екатерина Дафовска. 

Спортният празник ще се проведе във възстановения детски зимен център за начално обучение "Дьортевото". Центърът  функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе.

Програмата започва в 10:00 часа за деца. Предвидени са състезания по стрелба със снежни топки в цел, дърпане на въже, дърпане на гуми, щафета с деца от детските градини и демонстрация по биатлон на членове от Спортен клуб „Рожен Чепеларе – 2016“.  В 17:30 часа ще са състезанията за по-големи ученици по сноуборд и ски алпийски дисциплини. След това ще бъдат наградени спортисти с медали от международни състезания през сезон 2022/23 г. 

Вечерните състезания и награждаването ще се проведат при осветена писта. На събитието ще присъства и сноубордистът ни Радослав Янков.

Вече дълги години община Чепеларе организира спортен празник на този ден в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 г.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация