Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година 06 Февруари, 2023

Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година
Снимка: БГНЕС

Кирил Десподов стана за трети път общо и втори пореден Футболист на България.

Нападателят на Лудогорец и националния ни отбор бе големият победител в 62-рата анкета на спортните журналисти със 193 гласа. На второ място е халфът на Вердер Бремен Илия Груев, който получи 179 точки.  Трети остана халфът на ЦСКА София 1948 Ивайло Чочев, който събра 109 точки от вота. 

За Треньор на годината бе избран наставникът на Левски Станимир Стоилов, който изведе "сините" до Купата на България. 

За Футболистка на годината бе избрана Симона Петкова. 

В отделните постове при мъжете за Най-добър защитник бе избран Антон Недялков, а Чочев, който е реализатор номер 1 в Първа лига от началото на сезона, грабна званието за Най-добър полузащитник. За Най-добър вратар бяха избрани двама души - Светослав Вуцов (Славия), и стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" заслужи Тодор Неделев. Полузащитникът на Ботев Пд се завърна преди няколко дни за клубния си отбор след 252 дни извън терените. Той претърпя тежък инцидент с националния отбор на България в Грузия, но вече е възстановен и готов отново да помага както на Ботев, така и на представителния тим. 

За Най-прогресиращ млад футболист бе избран Никола Илиев от Интер. Наградата за Най-добър чужденец отиде при Текпетей, а Брадли де Нойер от ЦСКА прибра приза за Най-красив гол за попадението си във вратата на ЦСКА 1948 при успеха с 2:1.

Снимка: БГНЕС

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация