Карнавалът във Венеция започна с еднорог и пищно светлинно шоу 05 Февруари, 2023

Карнавалът във Венеция започна с еднорог и пищно светлинно шоу
Снимка: БГНЕС

Известният карнавал във Венеция, който се провежда поне от 1296 г., бе открит снощи със зрелищен спектакъл на голяма плаваща платформа, преминала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара "Санта Лучия" до площад "Сан Марко".

В спектакъла "Оригинални мечтатели" участваха 50 артисти - клоуни, актьори и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от изпълненията на оперен квартет. Върху пищно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад "Сан Марко" във Венеция, както и огромна глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени сцени, вдъхновени от опери, поставяни във венецианския оперен театър "Ла фениче", от символиката на Карнавала и от тазгодишната тема на проявата, а именно зодиакалните знаци. В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която миналата година спечели конкурса за най-красиво момиче на Карнавала.

Всяка година на канала Рио ди Канареджо се провежда парад на лодки и фестивал на светлините. Десетдневният фестивал включва поредица от маскарадни партита, където гостите носят исторически костюми и интересни маски.

Венецианският карнавал ще продължи до 21 февруари.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация