„Музей в куфар“ с уроци за Левски 02 Февруари, 2023

„Музей в куфар“ с уроци за Левски
Снимка: РИМ - Велико Търново

Поредица от уроци за Апостола на свободата – Весил Левски ще представи Регионалният исторически музей в училищата и детските градини на община Велико Търново. 

Те са част от събитията в историческата и духовна столица на България, с които се отбелязва 150 години от безсмъртието на Апостола на свободата.
          
Образователната инициатива „Музей в куфар“  ще е в периода 6 – 17 февруари и ще обхване учебните заведения в градовете Велико Търново, Дебелец и Килифарево.
           
„Левский в сърцата ни“ е темата на откритите уроци с интересни факти от живота и революционната дейност на Апостола, а в рамките им ще бъдат показани и лични вещи на Апостола, съхранявани в музея. 

Децата ще могат да се докоснат до орара  ва Левски (дълга платнена лента, с която дяконът подканя вярващите за молитва) и негова снимка със саморъчен подпис, два печата на БРЦК, изработени за организацията по поръчка на Апостола и копие на пищова му „Гасер“.  

На живо ще може да се види и четник с копие на униформа от периода на Първата българска легия в Белград (1862 г.), в която Левски е участвал.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация