Кюстендил почита Владимир Димитров-Майстора с концерт "Картини от Майстора" 01 Февруари, 2023

Кюстендил почита Владимир Димитров-Майстора с концерт
Снимка: facebook/ArtGalleryVladimirDimitrovTheMaster

Тази година на 1 февруари честваме 141 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора - „Рисувачът на души“, както често го наричат.  Сътвореното от твореца е отражение на България и нравствените ценности на българина. 

Всяка година за неговия рожден ден художествената галерия в Кюстендил подготвя по нещо различно и запомнящо се. Галерията притежава и най-богатия фонд с произведения на Майстора - над 1000 негови творби.

Снимка: facebook/ArtGalleryVladimirDimitrovTheMaster

Ще бъде връчена и Националната награда за живопис на името на Майстора. Отличието се присъжда ежегодно на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година. По традиция награденият от предходната година художник показва днес изложба в Кюстендил. 

По повод годишнината от рождението на Владимир Димитров-Майстора, в читалище "Братство"  ще бъдат "изсвирени" картини от Майстора. Концертът под мотото "Картини от Майстора" е на мандолинен квинтет "Сезони". В програмата ще прозвучат произведения, създадени по картини на гениалния български художник  от композитора Росен Балкански. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация