Племенникът на Майкъл Джексън ще изиграе Краля на попа в биографичния филм "Майкъл" 31 януари, 2023

Племенникът на Майкъл Джексън ще изиграе Краля на попа в биографичния филм
Снимка: БТА

Джаафар Джексън, племенникът на Майкъл Джексън, ще се превъплъти в образа на Краля на попа в биографичен филм, озаглавен "Майкъл". 

Лентата, режисирана от Антоан Фукуа ("Тренировъчен ден"), ще включва "всички аспекти" от живота на Джексън и забележителните му изпълнения, благодарение на които той стана икона в музикалния свят.

"За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми Майкъл", сподели на свой ред 26-годишният Джаафар Джексън в Инстаграм. "Ще се видим скоро", написа той, обръщайки се към феновете. 

Джаафар Джексън е син на Джърмейн Джексън, един от по-големите братя на Краля на попа, басист и певец на групата "Джексън файв". Подобно на чичо си Джаафар се изявява от ранна детска възраст и започва да пее и да танцува на 12 години. През 2019 г. той издава дебютния си сингъл "Got Me Singing". Ролята на Краля на попа в "Майкъл" ще бъде неговият актьорски дебют. 

Сценарият за филма, който ще бъде продуциран със съдействието на наследниците на певеца, е поверен на Джон Логан ("Гладиатор", "Авиаторът"). Снимките за филма ще започнат тази година. 

"Майкъл" ще бъде оторизиран портрет на Краля на попа, който почина през 2009 г. на 50-годишна възраст. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация