300 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища 26 януари, 2023

300 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища
Снимка: АПИ
Близо 300 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през най-високия старопланински проход „Троянски“. 

За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“ /път III-867 Средногорци – Златоград/.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. 

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация