Кампания за осиновяване на бездомни животни започва в София 24 януари, 2023

Кампания за осиновяване на бездомни животни започва в София
Снимка: Столична община

От днес започва кампанията за осиновяване на бездомни животни на Столична община -  „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб“. 

В инициативата ще се включат над 100 общински институции.  В детски градини, училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др. бяха разлепени плакати на опашати приятелчета, търсещи дом,.Всеки плакат е със снимка на куче или коте. Чрез сканирането на QR кода, показан на плакатите, може да се разгледа  историята на животните и да се избере бъдещ любимец. Кучетата и котетата са под грижите на Animal Rescue Sofia, „Четири лапи“ и Общинското предприятие „Екоравновесие“.

В столичните училища и детски градини ще бъдат достъпни видеоматериали, които разказват за отговорността на хората към животните и за грижата към домашните и бездомните четириноги. Видеата са подготвени от „Четири лапи“ в партньорство с онлайн платформата „Уча.се“. Те са част от дигиталната поредица за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация