Парти трамвай с музика и танци ще радва столичани по линии 27 и 5 21 януари, 2023

Парти трамвай с музика и танци ще радва столичани по линии 27 и 5
Снимка: ЦГМ

За първи път в София ще има Party Tram в градския транспорт. Тази събота Disco Manga, DJ Valldy и млади артисти се обединяват под слогана „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото!”.

Стартът на Party Tram е в 18.00 часа на пл. „Възраждане“. Режисьор е Атанас Лозанов Nasix, а артистите се обединени под общия слоган: „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото“.

Трамвай от последно поколение PESA ще минава по реновираната пътна инфраструктура на редовните линии №27 и №5. Той ще се превърне в сцена за музика, танци и съвременен пърформанс, в който пътниците ще имат възможността да се изявят и като артисти.

В „Party Tram” пътуването става с редовен превозен документ. Маршрутът на трамвая е от: надлез „Надежда“, по този на линия №27 до „Манастирски ливади-Запад“, а от 20:15 ч. – преход към маршрут на линия №5 – „Бъкстон“ и обратно по същия път до надлез „Надежда“.

Инициативата е на Националния център за иновации и дигитални изкуства, а Центърът за градска мобилност и Столичен Електротранспорт са организатори на тази проява, която има милиони последователи. Целта й е да се противодейства на вандализма и езика на омразата към общите постижения в градската среда, която съвсем не е даденост, а резултат от труд, творчество, търпение, отговорност и взаимни усилия. Събитието е част и от промяната в начина на пътуване в обществения транспорт и общата цел той да е предпочитаното място за придвижване в град, включително и чрез промяна на тарифната политика.
Тази година събитието е под общото мотото „Подобри настоящето, прегърни бъдещето!“ и е вдъхновено от подобни, провеждани в Лондон, Париж, Берлин и Ню Йорк.

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация