Безплатен климатик срещу върната стара печка на дърва и въглища 20 януари, 2023

Безплатен климатик срещу върната стара печка на дърва и въглища
Снимка: unsplash.com

Нов климатик срещу отказ от стара и замърсяваща печка на дърва и въглища – това могат да получат безплатно великотърновци, живеещи в няколко района на старопрестолния град. 

Климатиците вече са допустим нов уред за отопление, заедно с тези на газ или пелети. 


Гражданите могат да подават документи в информационния център на Общината – всеки работен ден от 10,00 до 14,00 ч. Приемът продължава до 17 февруари включително. 

Проектът за смяна на старите печки на дърва и въглища обхваща части от пет квартала – „Варуша“ и старата градска част, „Асенов“, „Картала“, „Акация“ и „Света гора“, както и широкия градски център. 

Новите уреди, включително и климатиците, са безплатни за одобрените кандидати, заедно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за рециклиране.

За големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“, както и за районите извън обхвата на проекта по програма LIFE Община Велико Търново подготвя нова процедура по ОП „Околна среда". 

В  нея се очаква да бъдат привлечени над 4000 домакинства, чиито стари печки да бъдат сменени с нови отоплителни уреди от различен тип, включително и климатици. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация