Неучебни са дните от 13-ти до 18 януари в област Шумен 12 януари, 2023

Неучебни са дните от 13-ти до 18 януари в област Шумен
Снимка: unsplash.com

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов издаде заповед с която дните от 13-ти до 18 януари се обявяват за неучебни във всички училища в област Шумен. 

Дните до 18 януари са обявени за неучебни във връзка със заповед на директора на Регионална здравна инспекция в Шумен, издадена вчера въз основа на решение на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания на територията на областта и за преодоляване на неблагоприятните последици от големия брой отсъстващи ученици и учители поради заболяване, което не позволява ефективен образователен процес.

Според заповедта трябва да се провежда стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца ще се връщат по домовете. 

Също така не трябва да се допускат до работа заболели от персонала на тези заведения, където ще трябва да се извършва и често проветряване на помещенията, както и двукратно за деня засилена дезинфекция на повърхности, играчки и други. Със заповедта се ограничава и провеждането на мероприятия с масов характер.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация