Б.Т.Р., Мери Бойс Бенд и Ансамбъл „Искра“ ще веселят великотърновци 31 декември, 2022

Б.Т.Р., Мери Бойс Бенд и Ансамбъл „Искра“ ще веселят великотърновци
Снимка: Община Велико Търново

Жителите и гостите на старопрестолния град ще се насладят на изпълненията на едни от най-популярните български групи – „Мери Бойс Бенд“ и рок-легендите от Б.Т.Р. 

По традиция, в минутите на новогодишната нощ Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ ще зарадва празнуващите с пъстра палитра от автентична българска народна музика. 

Празничната програма започва в 22,30 ч. пред сградата на Общината.

Първата част – до полунощ, е отредена за „Мери Бойс Бенд“, спечелили сърцата както на българската, така и на европейската публика.

В 23,50 ч. ще бъде отслужен празничен благослов, а кметът Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на Велико Търново и ще посрещне заедно с тях Нова година.

Точно в полунощ с първите секунди на 2023-а година небето над града ще бъде обагрено от празничните илюминации и фойерверки. 

Голямото новогодишно хоро ще бъде поведено от Ансамбъл „Искра“. А кулминация на празничната програма ще са изпълненията на обичната рок-банда Б.Т.Р. 

За всички, избрали да прекарат Новогодишната нощ в центъра на Велико Търново, ще има и почерпка – баница с късмети, вино, плодове и сладкарски изделия. 

Подарък по случай Нова година ще е и прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, която ще бъде излъчена на 1 януари от 18,00 ч.

Хороскоп Виж всички

Нотификация