"Кино в Родопите" представя актуални български и световни филми 22 декември, 2022

Снимка: Facebook/Личен профил

От днес започва проектa “Кино в Родопите. Прожекции и образователни събития” на фондация РИФЕ, чиято основна цел е децентрализирането на културния живот в страната и възобновяването на културните традиции, свързани с представянето на актуално и качествено българско и световно филмово изкуство.

От 18:00ч  е прожекцията на документалния филм „Недалеч от рая“. Преди години Мулдавския манастир „Света Петка“ е разрушен от голям пожар. В развалините на хълма живее сама игуменката майка Юлита, която се е заела да възстанови манастира. В близкото село Мулдава през последните десетилетия съставът на жителите е променен. Киноразказът e за това как животът се преплита с вярата и как човек е по-добър, отколкото предполагаме.

Киномаратонът на български филми в НЧ „Орфееви гори 1870“ стартира с „Можеш ли да убиваш“ Филмът ще се излъчи от  20,00 часа.  Българският игрален филм , който е сниман през 2019 година  е  на режисьора Иван Ничев. Екипът сценаристи включва  Иван Ничев, Юрий Дачев, Татяна Гранитова.

Входът е свободен.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация