Аржентина и Меси покориха световния футбол 19 декември, 2022

Аржентина и Меси покориха световния футбол
Снимка: БГНЕС

Аржентина е новият световен шампион. На финала в Катар Лионел Меси и компания спечелиха с 4:2 след изпълнение на дузпи (3:3 в редовното време и продълженията) и детронираха Франция. 

Финалът предложи всичко от най-доброто във футбола и се превърна във своеобразен двубой между звездите на двата тима: Меси и Килиан Мбапе. 23-годишният нападател на "петлите" на два пъти връщаше тима си в мача, отбеляза хетрик и заслужено спечели Златната обувка за голмайстор на Мондиала с  8 гола. Меси остана със 7, но  взе историческа “Златна топка” за най-добър играч на първенството. Така аржентинецът стана първият футболист в историята, който получава този приз за втори път, след Мондиал  през  2014.

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес, който стана герой за тима си при изпълнението на дузпите във финала с Франция, бе избран за най-добър вратар на турнира и получи приза "Златна ръкавица". Халфът на Аржентина Енцо Фернандес бе избран за Най-добър млад играч на турнира. 

Снимка: БГНЕС

След спечелването на титлата от Мондиала в Катар, Лионел Меси заяви, че ще продължи да играе за националния отбор на Аржентина още няколко мача като световен шампион. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация