„Златен глобус“ за Еди Мърфи за цялостно творчество в света на развлеченията 16 декември, 2022

„Златен глобус“ за Еди Мърфи за цялостно творчество в света на развлеченията
Снимка: facebook/EddieMurphy

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, организацията, която присъжда наградите "Златен глобус", избра Еди Мърфи да получи тазгодишната награда за цялостно творчество в света на развлеченията на името на "Сесил Б. Демил". 

Когато Еди Мърфи получи наградата на 10 януари 2023 г., той ще бъде 68-ият носител на отличието от неговото учредяване през 1952 г. Само през 1976 г., 2008 г. и 2022 г. наградата "Сесил Б. Демил" не е била връчвана на човек от развлекателната индустрия. 

Като актьор, сценарист, продуцент и комик Еди Мърфи със сигурност е оказал голямо влияние в развлекателната индустрия. Той е номиниран шест пъти за "Златен глобус" и печели през 2007 г. за мюзикъла "Мечтателки", който му носи и номинация за "Оскар". Сред другите му номинации за "Златен глобус" са за филмите "48 часа", "Полицаят от Бевърли Хилс" и "Смахнатият професор".

Еди Мърфи също така предостави своя отличителен глас и вокален стил за хита на Disney "Мулан" в ролята на Мушу и за ролята на Магарето в  "Шрек".

С многобройните си записи на стендъп комедия, телевизионни предавания, филми и продуцентски проекти, Еди Мърфи със сигурност е работил усилено, за да заслужи наградата "Сесил Б. Демил", която се присъжда за значителен принос към развлекателната индустрия. Само четирима чернокожи са получавали наградата от общо 68 номинации: Сидни Поатие, Морган Фрийман, Дензъл Уошингтън и Опра Уинфри.
 

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация