Нова площадка за игра очаква децата на Витоша 14 декември, 2022

Нова площадка за игра очаква децата на Витоша
Снимка: Столична община

Нова спортна площадка зарадва децата на Витоша. Съоръжението на поляната пред Детския екостационар „Бели брези“ е изградено с финансовата подкрепа на Фондация „София – европейска столица на спорта“. 

Капацитетът на спортната площадка е 30 деца, които могат едновременно да практикуват различни спортни активности – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други. Почти всички уреди са изградени от дърво, а люлките и къщичката са сред най-предпочитаните от децата.

По програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура на Витоша тази година бяха ремонтирани алеите от местността Златни мостове до Момина скала и до хижа „Кумата“. Почистени бяха от наноси и Симеоновските езера.

За последните две години по същата Програма Столична община чрез инициатива на „София – европейска столица на спорта“ и Дирекцията на Природен парк „Витоша“ инвестираха над 530 000 лв. в подобряване на достъпа до планината и туристическата инфраструктура на Витоша, за да може повече хора да бъдат по-често сред природата.

С падането на първия достатъчен сняг до хижа „Алеко“ отново ще заработи единствената „Шейни зона“ със специално осигурен от Фондацията човек по поддръжката, както и аниматори през всеки уикенд с хубаво време.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация