Младоженци от Бургас дариха сватбените си букети за нова медицинска апаратура 13 декември, 2022

Младоженци от Бургас дариха сватбените си букети за нова медицинска апаратура
Снимка: pxhere.com

Първо детско отделение на УМБАЛ-Бургас вече разполага с нова апаратура - перфузор, купен със средства, спестени от сватбени букети. 

Дарението е направено от младоженци. Средствата са събрани от техните гости, които вместо букети, подкрепили благотворителната инициатива на семейството, пише БТА. 

Перфузорът се използва за интензивно венозно лечение на бебета и малки деца. Той замества познатата стойка за система с банка, която не е добър вариант за лечение, тъй като се пуска и контролира ръчно. Перфузорът, или инфузионната помпа, дозира медикамента електронно и веднъж програмиран, не е възможна намеса в работата му. Това гарантира стриктен прием до милилитри, тъй като в отделението се лекуват бебета от 3 дни до 2 години. Подобно лечение се налага често при деца в много тежко състояние.  Апаратът сигнализира със звуков сигнал при възникнал проблем. В отделението работят с инфузионни помпи, но до момента не разполагаха с точно такава. 

Това е поредна благородна инициатива на младоженци, които даряват средствата от букети за закупуване на нова апаратура за нуждите на отделението в болницата в Бургас и грижата за най-малките в последните няколко години.

Хороскоп Виж всички

Нотификация