Валежи и силен вятър в следващите дни 10 декември, 2022

Валежи и силен вятър в следващите дни
Снимка: unsplash.com

Ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите, вечерта от югозапад отново ще завали дъжд, който през нощта ще обхване цялата страна. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта срещу неделя ще се усили.

Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200-2300 метра - от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта. Ще духа силен югозападен вятър. 

В неделя валежите ще продължат, на места временно ще са интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще остане от югозападен, в Източна България и районите, разположени северно от планините ще е силен и бурен. 

Ще е все още сравнително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната около и над 10°, а максималните ще са от 10-11° в крайните западни райони до към 18° в югоизточните.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от северозапад ще нахлува студен въздух, температурите бързо и значително ще се понижат. Ще се задържи със значителна облачност, но валежите ще отслабнат, временно и ще спират. Със застудяването на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка.

В южните и източните райони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина силен северозападен вятър.

Във вторник ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи и ще завали, в повечето райони сняг.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация