София открива празничния сезон 01 декември, 2022

София открива празничния сезон
Снимка: Столична община

По традиция тази вечер в София ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Тази година тя ще се намира пред Народния театър. Елхата е висока 10 метра и е украсена с много лампички и гирлянди.

Празничната програма ще започне в 18:00 часа, а в 19:00 часа ще бъдат запалени светлините в присъствието на много любими актьори, а в празничния кончерт музиканти и танцови изпълнители ще представят по увлекателен и забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него ще бъдат танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и още много други изпълнители. Сградата на театъра също ще е част от шоуто, като върху нея ще се проектират различни картини, свързани с предстоящия светъл християнски празник.

Междувременно в 17:30 часа ще бъде открит най-големият леден парк на Балканите.

ICE PARK SOFIA е оформен в Княжеската градина до Орлов мост на площ от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Атракционът включва и 500 метра ледени алеи със светещи рамки.

Пързалката ще разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. След 1 януари учениците от София организирано ще ползват безплатно часовете от 10 до 11 ч., иначе цената на посещение е 20 лева за една сесия от 2 часа, предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв. Два огромни екрана, лед осветление и цветомузика ще превръщат парка в колоритна зимна феерия във вечерните часове.

Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март следващата година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация