Почина изпълнителката на “Flashdance... What a Feeling” 27 ноември, 2022

Почина изпълнителката на “Flashdance... What a Feeling”
Снимка: Instagram

На 63 години почина Айрин Кара.
Американската певица и актриса беше позната със заглавната песен от филма “Fame” от 1980 г., както и като авторка и изпълнителка на хита “Flashdance... What a Feeling”, за който спечели “Оскар” и “Грами”. 

Участвала е и във филми с Клинт Истууд.

Говорителката на Кара съобщи, че тя е починала в дома си във Флорида, но точната причина все още не е известна. 

Кара е родена през 1959 г. в Бронкс, Ню Йорк. Тя е най-малката от пет деца в семейството и започва кариерата си в испанска телевизия. Баща ѝ е от Пуерто Рико, а майка ѝ е с кубинско-американски произход. Като дете тя записва музика на английски и испански, а по-късно участва и в мюзикъли на различни театрални сцени, включително на Бродуей. 

Славата за Айрин Кара идва през 1980 г., когато получава ролята на Коко Ернандес и изпява заглавната песен от филма “Fame”. За изпълнението си тя беше номинирана за “Златен глобус” за най-добра актриса. 

Кара изпява хита “Flashdance… What A Feeling” за блокбастъра “Flashdance” от 1983 г. Тя е и сред авторите на композицията. За него тя печели “Грами” за най-добро женско поп вокално изпълнение, както и наградата на Американската киноакадемия в категорията за най-добра оригинална песен към филм. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация