Василиа Петрова с премиера на първа тракийска песен 18 ноември, 2022

Василиа Петрова с премиера на първа тракийска песен
Снимка: Ara Music

Младата изпълнителка на Ара Мюзик - Василиа Петрова, залага на авторска песен, без самата тя да взима участие в създаването й.

За първата си тракийска песен „Славей българка“, тя се доверява изцяло на Димитър Милев. Василиа се обръща към него с молба да направи аранжимент на песента по нейна музика и текст “Момци лъгам”, която беше част от рецитала й на фестивала „Пирин Фолк“ 2021.

След това Василиа се чувства сигурна и му се доверява да напише авторска песен за нея. „Още, когато чух за първи път мелодията на „Славей българка“, се влюбих в нея. Знаех, че това е моята песен. Месец по-късно Полина Дакова създаде прекрасния текст и аз имах само някои дребни корекции по него. Тогава записах песента на един дъх в студиото на Димитър Милев в Пловдив“, споделя талантливата изпълнителка.

Още като дете Василиа Петрова се изявява на различни конкурси, основно с тракийски песни и печели най-големите награди. Тогава журиращите й слагат прозвището „тракийския славей“. В последствие тя започва да изпълнява македонски песни и открива, че те са нейната сила.

Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов. За хореографията са се погрижили ТФ „Македонска хубост“ от град Сандански.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация