Смолян въвежда пет зони за платено паркиране 31 октомври, 2022

Смолян въвежда пет зони за платено паркиране
Снимка: Община Смолян

Пет зони за платено паркиране ще бъдат въведени в Смолян до края на годината.

С решение на Общинския съвет са определени първоначалните паркинги със заплащане – на ул. „Кап. Петко Войвода“, Локалното платно пред Областната и Общинската адиминистрации, на ул. „Арх. Петър Петров“,  на бул. „България“ пред Младежкия дом и до читалище „Хр. Ботев“. Заповед за функциониране на платените зони ще се издаде след влизане в сила на решението на Общинския съвет.

Действието на зоните за платено паркиране ще е в работни дни от 8.30 до 17.30 часа, от понеделник до петък. Цената за един час ще е 1 лв., за цял ден- 6 лв., 30 лв. за месец и 200 лв. за година.

Община Смолян е сключила договор за възлагане на услугата за осигуряване на единен кратък номер от всички мобилни оператори, който ще се ползва за плащане чрез SMS. Доставена и монтирана е вертикалната пътна маркировка в зоните за платено паркиране. Закупени са и предстои поставянето на четири паркомата, фискални устройства, принтери и телефони за екипите, както и осигурено приложение, с което да се управлява и контролира зоната.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация