Велико Търново става есенна арт-столица 08 септември, 2022

Велико Търново става есенна арт-столица
social Снимка: Община Велико Търново

Единадесетото издание на есенния празник  „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“ ще се проведе в периода от 21 до 25 септември във Велико Търново.

В петдневния арт-маратон ще се включат над 60 изложители от цялата страна, представящи български традиционни занаяти, ръчно изработени сувенири, био продукти, бижута и др. Част от участниците ще предлагат работилници за деца и възрастни - предизвикателство, в което могат да се включат малки и големи.

Всеки ден от 21 до 25 септември между 11,00 ч. и 20,00 ч. във Винен дегустационен център ще е представена изложбата „Местното винарство от миналото до сега“, показваща снимки, винени рисунки и винени карикатури.

В тон с тазгодишната украса и декорация на Улицата на занаятите, която е от цветни светещи обръчи, за всички желаещи ще се проведат обучения по въртене на обръч - всеки ден от 11,00 до 18,00 ч. на площад „Самоводска чаршия“.

Предвидени са и кулинарни събития, които акцентират върху съхранението на българските традиции. На 23 и 24 септември на площад „Самоводска чаршия“ под ръководството на Дю Шеф Радичев в 230 литров казан ще бъде приготвена прочутата самоводска яхния, от която всеки посетител може да опита, поднесена с традиционен хляб от фурната на с. Дичин.

Хороскоп Виж всички

Нотификация