Пробегът на мира пристигна във Видин 03 юли, 2022

Пробегът на мира пристигна във Видин
social Снимка: vidin.bg

Късно снощи участниците в тазгодишния Пробег на мира пристигнаха във Видин, съобщиха от местната община. На площад „Бдинци“ те бяха посрещнати от заместник-кмета Борислава Борисова, а капитанът на Пробега Садананд Магий благодари за гостоприемството. Специален гост на Пробега беше известната ни гимнастичка Мадлен Радуканова, която носеше Факела на мира.

От площад „Бдинци“ участниците в Пробега, водени от Градския духов оркестър, се отправиха към района на драматичния театър, където в зелените площи поставиха табела, провъзгласяваща Видин за град – цвете на мира.

Международната щафета, която в края на месец май потегли от Германия, за да премине по цялото поречие на Дунав до Черно море, символизира всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Затова и участниците в инициативата, както и жителите на градовете и селата, през които Пробегът минава, предават един на друг Факела на мира. През тази година в проявата участват хора от Ирландия, Австрия, Германия, Полша, Латвия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Франция, Украйна и България.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация