Ден на бащата за осма поредна година 19 юни, 2022

Ден на бащата за осма поредна година
social Снимка: derek-thomson-unsplash

За осма поредна година Национална кампания „Да бъдеш Баща“ ще отбележи международния Ден на бащата. Тази година датата е 19 юни – третата неделя от месеца, както всяка година. 89 страни в света са избрали този ден за Деня на бащата. Затова и това се приема за международния Ден на бащата, и затова изборът на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ пада именно върху този ден.

"Както всяка година, много училища, детски градини и организации от цялата страна ще се включат в инициативите за Деня на бащата. Щастливи сме, че създадохме традиция в България да отбелязваме този празник, както и българската „Седмица на бащата“, всяка втора седмица на ноември", казват от организацията.

"Отново по традиция, дългогодишните ни партньори от фондация „Лале“, с подкрепата на Столична община, Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Столична дирекция на вътрешните работи, ще организира обичаното от всички семейства събитие, на което децата и татковците ще могат да разгледат отблизо специални полицейски животни, автомобили, джипове, мотори и пожарна кола. Събитието ще се състои на самия Ден на бащата, 19 юни, от 11:00 до 13:00 часа на площад „Александър Невски“. Заповядайте!

Този Ден на бащата ни заварва с добри новини за татковците! Предложени са промени в Кодекса на труда, според които бащите ще имат възможност да взимат двумесечен отпуск до навършване на 8 години на детето. Отпускът ще може да се взима и на части, и ще бъде платен от държавното обществено осигуряване. Предстои да се уточни размера на обезщетението, но сумата, която откриваме в медиите е 710 лв. Национална кампания „Да бъдеш Баща“ ще се радва да помогне за популяризирането на тези мерки.

Пожелаваме на всички деца, бащи, майки и други важни за децата мъже – вуйчовци, чичовци, дядовци, батковци, братовчеди, треньори и др. Щастлив ден на бащата и не забравяйте колко важна е тази връзка.

 #ВръзкатаЕВажна."

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация