Пееш на български – печелиш собствена песен 09 юни, 2022

Пееш на български – печелиш собствена песен
social Снимка: Таня Димитрова

Талантливи дарования от цялата страна ще имат уникалната възможност да спечелят безплатен музикален проект – професионално записана песен в най-доброто студио в България, както и допълнителни изненади.

Условието е само едно – момичетата и момчетата, на възраст от 14 до 22 години, да се явят на конкурса изцяло с български репертоар.

Инициативата на различното музикално събитие е дело на Таня Димитрова, която е основател на музикална школа Preview.

Българщината е нещото, което се „изплъзва” на младите момичета и момчета.  Като основател на музикална школа, в която работят изключителни професионалисти, забелязвам, че все по-рядко децата избират да пеят на родния ни език, което е много тъжно за всички поколения” – споделя Димитрова, като допълва  - „Нека винаги да  помним и да не забравяме, че българският език е четвъртият език в света, на който още през 9-ти век е проповядвано в християнския свят, разбира се благодарение на Кирил и Методий. Европа започва да иска такова нещо едва след 16 век! За първи път се нарушава “Триезичната догма” в цяла Европа. И това е само за България! Ето защо искам да науча талантите, които избират Preview, да знаят и обичат историята и корените си, да пеят на български език- колко артист/ изпълнители в света умеят това? Лиса Джерард от Австралия иска да пее на български! А ние? Ако не знаеш кой си, от къде идваш- с каква заявка излизаш на сцена пред хората?”.

dimitrova.JPG

Ето защо Таня Димитрова, заедно с едни от най-големите музикални критици и корифеи в своята работа, в лицето на: Ивета Костова – успешен изпълнител на народни песни и част от музикална компания „Пайнер”,  Любомир Иванов, който пише съвместно музика за известни личности от шоубизнеса, в това число и Ку-Ку Бенд, и Александър Байчев, който е асистент на доц. Етиен Леви от Нов Български Университет, обявяват национален конкурс за изпълнители на българска песен под надслов „ВЕЧНА МУЗА“.

Още подробности за регламента и правилата на музикалния конкурс чуйте в интервюто:

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация