Празник на жените мотористи 07 май, 2022

Празник на жените мотористи
social Снимка: БГНЕС

16-тото издание на Международния ден на жените мотористи (IFRD) е тук. Днес стотици момичета и жени от България за пореден път ще се качат на своите мотоциклети и ще се присъединят към останалите жени - любители на мотоциклети и моторни спортове от цял свят. Тазгодишното мото на Международния ден е „Просто карай“!

Международният ден на жените мотористи се отбелязва в световен мащаб вече 16 години подред. Идеята за него принадлежи на Вики Грей от Канада. Денят на дамите с мотори е признат и от Световната мотоциклетна федерация (FIM).

Участничките споделят общата си страст към моторите и същевременно представят един културен, социален и активен начин на живот, където жените се наслаждават на мотоциклетизма.

Традиционно, празникът стартира от Националния исторически музей, организиран от Сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered България“ за 5-та поредна година.

В събитието ще се включат всички видове мотоциклети: чопъри, спортни, туристически, триколки, горски и извъншосейни. Участничките са от всякакви възрастови групи, каращи по всякакви терени и от цялата страна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация