Мелник става снимачна площадка на нов сериал 11 април, 2022

Мелник става снимачна площадка на нов сериал
social Снимка: Пламен Трошев/Фейсбук/Град Мелник

В района на Мелник започнаха снимките на нов български сериал - „Вина“, част от филмопроизводството на БНТ. Той ще разказва истории за виното и за човешките взаимоотношения.

Режисьор на сериала е Виктор Божинов. Участват едни от най-обичаните български актьори, сред които Герасим Георгиев – Геро, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Дария Митушева и много други.

Историята в сериала се завърта около млад мъж, който се завръща от чужбина с идеята това завръщане да е за кратко. Винарната, с която е свързано семейството му, обаче го среща с различни хора, зараждат се и нови емоции.

Събитията в продукцията се развиват на фона на красивите гледки на Мелнишкия район.

Мелник е обявен за град-музей и културно-исторически резерват. Най-малкият град в България и в Европа. Намира се на 22 км. югоизточно от общинския център Сандански.

САНДАНСКИ - НАЙ-ТОПЛИЯТ ГРАД У НАС

В района на Мелник се отглеждат лозя от сорта “Широка Мелнишка” и се прави прочутото мелнишко вино. С него се е търгувало далече на Изток, в Западна Европа, на север до Англия, Русия, Украйна и др.

Хороскоп Виж всички

Нотификация