Враца посреща Великден с пъстра украса и празнична програма 08 април, 2022

Враца посреща Великден с пъстра украса и празнична програма
social Снимка: facebook/Община Враца

Пет големи яйца, изрисувани с различни традиционни, флорални и великденски мотиви красят вече централния площад на Враца.

Поставени са къщичките за традиционния великденски базар, който отваря врати на 11 април. Посетителите ще бъдат посрещани от украсена с цветя и зеленина арка. Дърветата на площада също получиха гирлянди от великденски яйца. Празничното преобразяване на града ще продължи по пешеходната зона и по улица „Търговска“.

Радио Веселина ви кани на разходка из Врачанския Балкан

Програмата за великденските празници започва с концерт на Представителен танцов състав „Хемус“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Вратица“ и Духовия оркестър към читалище „Развитие-1869“ на 16 април – Лазаровден. На площада пред Общината ще отвори врати фермерски пазар. На следващия ден – Цветница, също ще има концерт на централния площад на Враца.

На 21 април от 11:00 часа се открива Областният фолклорен събор “Пръски от извора”, който ще се състои на площада пред сградата на Сувенирната палата.

На Великден, 24 април, от 11:00 часа, на централния градски площад жителите и гостите на Враца са поканени да празнуват заедно с концерт на Райна.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация