Исторически епос превзема кината през април 18 Февруари, 2022

Исторически епос превзема кината през април
social Снимка: Форум Филм България

Един от най-добрите и отличителни режисьори на своето поколение - Робърт Егърс(Вещицата, Фарът), предлага ново, изключително оригинално киноизживяване с безкомпромисния исторически епос "Викингът".

Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява Хамлет на Уилям Шекспир, "Викингът" ще ни отведе в Исландия в началото на Х век и разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат.

За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

Освен режисьор, Робърт Егърс е и сценарист, наравно с исландския поет и новелист Сьон (Lamb). Впечатляващата визия е дело на номинирания за „Оскар“ оператор Джарин Блашки (Фарът).

В ролите, освен Александър Скарсгард, Аня Тейлър-Джой, Никол Кидман, Клес Банг, Итън Хоук и Уилям Дефо, влизат още Бьорк, Ралф Инесън, Кейт Дики, Мъри Макартър и др.

"Викингът" тръгва по кината от 22 април 2022 г.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация