Алберт Попов e 9-и в слалома на Олимпиадата в Пекин 16 Февруари, 2022

Алберт Попов e 9-и в слалома на Олимпиадата в Пекин
social Снимка: facebook/albertpopovskibb

Алберт Попов записа най-големия успех в своята кариера, след като се класира 9-и в слалома на Олимпийските игри в Пекин.

За последно Петър Попангелов беше шести на слалома в Сараево 1984, като преди това в Лейк Плесид 1980 също зае шестото място.

АЛБЕРТ ПОПОВ ПОДОБРИ РЕКОРД НА ПЕТЪР ПОПАНГЕЛОВ В АЛПИЙСКИЯ ГИГАНТСКИ СЛАЛОМ

Алберт Попов направи изключително първо спускане и завърши на 9-о място на 7 десети от лидера Йоханес Щролц от Австрия. Във второто спускане той даде осмо време, което го остави на 1,06 секунди от победителя Клеман Ноел. Французинът се изстреля от шестото място след първия манш и с най-добро време взе титлата на 61 стотни пред лидера Йоханес Щролц (Австрия). Бронзът на 70 стотни остана за Себастиан ФосСолевог (Норвегия).

Камен Златков също направи добро първо спускане и завърши на 20-о място. Във втория манш той допусна съвсем лека грешка в средата на трасето, която обаче се оказа фатална.

С 9-то място Алберт Попов записа най-доброто класиране за България до момента на Игрите в Пекин, подобрявайки 15-о място на Радослав Янков от паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация