Бургас посреща пролетта с живи мартеници 08 Февруари, 2022

Бургас посреща пролетта с живи мартеници
social Снимка: Община Бургас

Мартеници за посаждане, които след време се превръщат в красиви цветя, са хит тази година на пазара в Бургас. 

"Живите" мартеници се майсторят само от естествени материали в общинското предприятие "Морски знаци", което вече е изложило за продажба в града новите си изделия.

Мартениците са изработени от рециклирана хартия, с вложени в нея семена от летен гербер, маргаритка, лъчиста астра и най-различни други цветя.

Мартеничката за посаждане може да се закачи на дреха или да краси дома. Когато решите да я свалите - отделете хартиената част, намокрете я добре и я поставете във влажна пръст. Следвайте инструкциите на гърба на картичката, и ето че тази година ще имате мартеничка, която ще оживее с началото на пролетта, съветват от общинското предприятие "Морски знаци".

В Етнографския музей в Бургас отново изработиха своите легендарни мартеници – амулети. Тази година те са вдъхновени от образа на българските моми и моминските плитки.

Готовите мартеници ще се предлагат от 8 февруари от 9:00 до 17:00 часа, в Етнографската експозиция /ул. „Княз Ал. Батенберг“ 12-14/ и в Археологическата експозиция /ул. „Алеко Богориди“ 21/.

Хороскоп Виж всички

Нотификация