Очаква ни мразовита седмица 24 януари, 2022

Очаква ни мразовита седмица
social Снимка: pixabay.com

Ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източните райони и временно силен северен вятър и с него ще нахлува още студен въздух.

През деня главно в планините и планинските райони ще превали слаб сняг, който след обяд ще спира, а над западните райони на страната ще има и посъществени разкъсвания на облачността.

Ще е студено с максимални температури между минус 5° и 0°, в София - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно по Южното Черноморие ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 0°-2°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места, главно в масивите в западната половина на страната ще има валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа силен вятър от североизток. По планинските проходи остават условията за виелици и навявания. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 14°.

Във вторник вятърът в западната половина от страната отново ще се ориентира от северозапад, там ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността; в източната половина вятърът ще е северен, облачността - значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Сутринта ще е по-студено, особено в котловините в Западна България, където минималните температури ще са до към минус 15°. През деня ще започне повишение на температурите, но дневните в по-голямата част от страната ще останат ниски - между минус 4° и 1°.

През следващите два дни ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Повишението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, в средата на седмицата по-често значителна, без съществени валежи.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация