Коледен кинофестивал започва в Плевен 15 декември, 2021

Коледен кинофестивал започва в Плевен
social Снимка: pxhere.com

Коледен кинофестивал с български филми започва в Плевен. Той е част от празничната програма, посветена на Рождество Христово, организирана от Общината.

Комедията "Ятаган" с участието на Мариан Вълев и Васил Василев - Зуека е първият филм, който може да гледат тази вечер почитателите на кино изкуството в Плевен. Лентата разказва за полицейски инспектор, който за да се спаси от уволнение, набеждава квартален нехранимайко за международен терорист, но е принуден да влезе в неочаквана комбина с жертвата си и двамата създават стройна схема за източване на пари от държавната администрация. Режисьор е Андрей Андонов.

На 16 декември, сряда, ще бъде прожекцията на филма "Като за последно" с Мария Бакалова. Филмът разказва за момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и поредица от комични ситуации. В ролите са известни български актьори като Филип Аврамов, Васил Банов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев и други, режисьор - Ивайло Пенчев.

На 17 декември, четвъртък, ще бъде представен филмът "Голата истина за група "Жигули". Филмът е режисиран от Виктор Божинов, в ролите са Михаил Билалов, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев - Геро и други.

Всички прожекции ще са от 18.00 часа в зала "Катя Попова" с вход свободен при представяне на зелен сертификат или тест.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация