Вижте кога ще завали отново сняг 05 декември, 2021

Вижте кога ще завали отново сняг
social Снимка: unsplash.com

В понеделник вятърът ще остане от юг-югозапад и ще е сравнително топло за периода. Ще бъде облачно, в Западна България с валежи от дъжд, значителни по количество на места в крайните югозападни райони.

През нощта срещу вторник и във вторник, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще прониква студен въздух. В планинските райони и във високите полета в Западна България дъждът бързо ще премине в сняг.

Във вторник валежите ще обхванат и Източна България. С продължаващото понижение на температурите и на места в Дунавската равнина и Предбалкана ще вали сняг, а в източните райони и Горнотракийската низина - дъжд.

Повишена вероятност за значителни по количество валежи има във вторник на места в Южна България, през нощта срещу сряда - в източната половина от страната.

През нощта срещу сряда северозападният вятър ще се усили. В сряда ще бъде студено и ветровито, но от запад валежите бързо ще спрат. През нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъса и над много райони ще намалее до предимно ясно.

Вятърът чувствително ще отслабне и отново ще се ориентира от югозапад, а в Западна България на места временно и ще стихне; на отделни места ще се образува мъгла.

В четвъртък сутринта ще е студено. През деня ще бъде предимно слънчево, а с югозападния вятър дневните температури ще започнат да се повишават.

В петък облачността отново ще се увеличи, по-късно в Западна България и южните райони ще има валежи от дъжд. В източната половина от страната вятърът от югозапад ще се усили и затоплянето ще продължи.

В събота ще преобладава облачно време, на места с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще остане с температури по-високи от обичайните.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация