От 10° до 39° ни очакват през юли 30 юни, 2021

От 10° до 39° ни очакват през юли
social Снимка: pxhere.com

Последният ден на юни ще бъде горещ - жълт код за високи температури е обявен за цяла България.

След обяд на отделни места в Западна България, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 34° и 39°, по Черноморието между 26° и 31°.

Тази година през юли най-ниските минимални температури ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите – между 34° и 39°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата.

От 1 юли въздушната маса ще стане неустойчива и ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност на места явленията временно да са интензивни, а валежите – значителни, има условия и за градушки и временно усилване на вятъра. След относително стабилизиране на атмосферата около 4-5 юли, към 6-7 юли се очаква нов процес, с валежи и понижение на температурите. Впоследствие до края на десетдневието валежите чувствително ще намалеят, а температурите ще се повишават.

През повечето дни от второто десетдневие ще преобладава слънчево време, с температури по-високи от обичайните. Около 15 юли ще има условия в следобедните часове да превали и прегърми.

През третото десетдневие вероятност за краткотрайни валежи има в началото, но тенденцията е след това температурите да се повишат и да се установи слънчево, сухо и горещо време

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация