Топ 5 кулинарни държави в света 05 юни, 2021

Топ 5 кулинарни държави в света
social Снимка: unsplash

Светът е пълен с ресторанти, където можете да се насладите на изтънчени кулинарни умения. Можете да ядете навсякъде, защото много хора на земята са свързани с бизнеса с храни. Да се наслади на най-хубавата и елегантна храна е стремежът на всеки човек. Не мисля, че ще имате проблем с назоваването на петте топ кулинарни страни, но ще ви ги подредя за всеки случай.

  1. Италия

Италия е страна с най-добрата храна в света според огромното множество чревоугодници. Трудно е да се говори за италианска храна, по-лесно е да се наслаждаваш на нея. Оригиналните нюанси на италианската кухня – зелено, червено и жълто винаги произвеждат прекрасна комбинация от вкус и аромат. По принцип всички ястия произлизат от домат, хляб и зехтин. Истинската тайна на кухнята не е в усъвършенстваната процедура за приготвяне, а повече в качеството на продуктите. Сирене, зехтин и кафе. Пицата е творение на италианците. Готвачите са изключително педантични в приготвянето на храната.

  1. Франция

Френската кухня е иновативна и съвременна. Тя е с много дълга история и се преподава в различни готварски училища по целия свят. Приготвянето на френска храна не е същото като на другите кухни. Французите са известни също с пържените си картофи, които са завладели света. Франция има многобройни ястия в националната си кухня. Сиренето също се счита за изобретение на французите, тъй като те използват сиренето като основна храна. Виното също се сервира с френски храни.

  1. Мексико

Мексиканската кухня всъщност е видоизменена средиземноморска кухня, най-вече испанска. Мексиканската храна включва боб, царевица, люти чушки. Месо е сред основните кулинарни елементи от мексиканската храна. Пилешко, говеждо, козе, свинско същото, което е включено в испанската кухня. Употребата на млечни продукти, също са привнесени от испанците. Мексиканците свързват храната със семейството.

  1. Испания
Индийска кухня

Всеки един любител на храна трябва да е запознат с испанската кухня. Тя има огромно разнообразие благодарение на имперската си експанзия през вековете. Испанската храна използва и стила на Римската империя. Почти 90% от зехтина в света се произвежда в Испания.

  1. Индия

Индийските подправки са известни по целия свят. В Индия храненето е според конкретната религиозна група. Някои са вегани, други вегетарианци. Европейците също имат голямо влияние върху рецептите в индийската кухня. Индийските храни са много пикантни. Картофът всъщност е основна съставка за индийците, но той е донесен от португалците, които са се „запознали“ с него в Америка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация