Честит празник, Плевен! 15 май, 2021

Честит празник, Плевен!
social Снимка: Община Плевен

С тридневни прояви Община Плевен отбелязва празника на града – 15 май.

Инициативите започнаха още вчера с традиционната Нощ в музеите и галериите.

Днес тържественият ритуал започва в 11.00 часа на площад „Възраждане“, за празника ще бъде открита и изложба фотографии от побратимени градове под наслов „Плевен празнува с приятели“.

В 11.30 часа отново на площад „Възраждане“ започва концерт с участието на Общински хор „Гена Димитрова“, вокална група „Арлекино“ при Народно читалище „Съгласие 1869“ и Биг Бенд Плевен.

Празничният концерт вечерта е от 20.30 часа с изпълненията на квартет „Интро“, след които на сцената ще излезе любимата на всички Тони Димитрова. По случай празника, ще има и тържествена заря.

В третия от празничните дни, в 10.00 часа на Моста в парк „Кайлъка“, започва Ден на предизвикателството. За 11.00 часа е предвидено началото на концерта на хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска на площад „Възраждане“, на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ и на мажоретния състав при Центъра за работа с деца. Концертът на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълов“ ще започне на централния площад в Плевен от 20.30 часа.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация