„Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати 28 април, 2021

„Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати
social Снимка: Община Асеновград

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати по-рано тази година. Желаещите да посетят туристическия обект могат да го направят още на 1-ви май (събота).

Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни.

Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване. Изключение в почивните дни ще се прави, ако се събере група от над 15 души, тогава обектът ще отвори врати за посещението.

Мястото е подходящо, достъпно и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрастни, включително и деца. Вътре в пещерата могат да се наблюдават интересни образувания.

А служителят, който ще съпровожда туристите, може да разкаже за любопитни факти от пещерния живот на обитателите.

През годините „Добростански бисер“ е била разглеждана от хиляди индивидуални посетители, семейства с деца, групи от ученици на различни училища от цялата страна и дори случайни минувачи.

Преди да бъде пусната в експлоатация, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат актуализирани информационните и указателните табели.

Първите 10 гости ще имат възможността да разгледат „Добростански бисер“ безплатно. Стойността на входните такси няма да има промяна.

Входът за ученици, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а индивидуалният билет струва 5 лева. За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева. Семействата и родители с деца плащат общ билет – 12 лева. За беседи се доплаща: обикновена - общо 10 лева; специализирана – 12 лева; на английски език – 12 лева. Освен това, на място може да откриете интересни сувенири и магнити с облика на „Добростански бисер“, с които да запълните колекцията си от туристически ценности.

С цел спазване на противоепидемичните мерки по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се допуска влизане на не повече от 8-10 души едновременно.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация