"Книги за смет" тръгва на турне 28 април, 2021

social Снимка: Facebook

"Книги за смет" – една най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява едновременно рециклирането и четенето, ще гостува в различни градове на страната.

Деветото поредно издание на инициативата ще се състои в девет български града в рамките на два уикенда през май и юни, като за първи път "Книги за смет" ще бъде в толкова градове.

Добре познатият регламент на "Книги за смет" предвижда всеки донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса да получи в замяна книга по избор и отстъпка за продукти в голяма хранителна верига.

Във всеки град събитието ще започне в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа.

При провеждането на кампанията ще бъдат изпълнени всички епидемиологични разпоредби, като участниците ще бъдат помолени да спазват дистанция на опашките за предаване на пластмасата и получаване на книги.

Кампанията ще се проведе на следните дати и локации

15 май, събота:

Плевен: ул. „Сан Стефано“ № 80
Велико Търново: ул. „Краков“ № 2Б
Стара Загора: ул. „Стамо Пулев“ № 2

16 май, неделя:

Варна: ул. „Девня“ № 24
Русе: бул. „Липник“ № 8

5 юни, събота:

Пловдив: бул. „Пещерско шосе“ № 36
София: ул. „Филип Аврамов“ № 3 и бул. „Ген. Тотлебен“ № 36

6 юни, неделя:

Бургас: ул. „Янко Комитов“ № 8
Кюстендил: бул. „Македония“ № 10

Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в "Книги за смет" да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място.

Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация