Валежите продължават поне до сряда 19 април, 2021

Валежите продължават поне до сряда
social Снимка: pixabay.com

Жълт код за обилен валежи от дъжд е в сила за 19 области на страната.

Във Враца, София област и град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Кърджали, Хасково, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас на места количествата на валежа ще достигнат 25-35 л/кв.м.

В отделни райони ще има и гръмотевична дейност; възможни са градушки. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 9° и 13°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни - след обяд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-11°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър.

И във вторник облачността ще е по-често значителна, все още ще има и превалявания, но ще са краткотрайни и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от западсеверозапад.

В средата на седмицата ще има повече слънце, а по-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. В сряда на места, главно в Източна България и планините ще превали краткотрайно, в четвъртък ще е почти без валежи. Вятърът ще отслабне.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация