Дъжд, сняг и студено време следващите дни 10 април, 2021

Дъжд, сняг и студено време следващите дни
social Снимка: pixabay.com

В неделя и в началото на следващата седмица вятърът ще бъде слаб. Ще бъде предимно слънчево, в неделя все още с ниски сутрешни температури - в по-голямата част от страната около нулата.

Дневните ще се повишават и в понеделник максималните ще са предимно между 18° и 23°, по Черноморието - до 14°-15°. Във вторник затоплянето ще продължи, но по-късно през деня, главно над планинските райони в Западна България, ще се развие купесто-дъждовна облачност.

На места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Към средата на седмицата предстои отново промяна на времето.

През страната ще премине студен атмосферен фронт: отначало югозападен, вятърът ще се усили, особено в източните райони и северно от планините, впоследствие ще се обърне от северозапад и с него температурите ще се понижат, рязко и съществено в северозападната част от страната.

От запад на изток ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места в страната, в сряда - главно в северозападната й половина, в четвъртък - и на югоизток, ще има валежи от дъжд, по преминаващия фронт, придружени и с гръмотевични бури. В отделни райони явленията ще са интензивни, възможни са и градушки.

Още през нощта срещу четвъртък, с продължаващото застудяване, във високите полета на Западна България и в Западния Предбалкан, дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг. В четвъртък максималните температури в по-голямата част от страната ще са под 10°, в отделни райони в Западна България - едва 3-4°.

В петък ще остане ветровито, но вятърът ще започне да отслабва. Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, главно в източните райони все още е възможно да превалява. Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за средата на април.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация