
Валежите спират, но само за днес 05 април, 2021

До обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне; температурите ще започнат да се повишават и максималните ще са между 10° и 15°.
И над Черноморието след обяд валежите ще спрат, привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Температурите ще бъдат между 10°-12°.
Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, главно в източните райони - със слаби валежи. Ще духа умерен вятър със северна компонента, по най-високите върхове на Рила, Пирин и Стара планина ще е и силен, от запад.
Във вторник ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи. Около и след обяд над югоизточната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността, там на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад.
В сряда бързо ще се заоблачи и на много места ще има валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В Северна и Западна България температурите ще се понижат и там на места дъждът ще се примесва със сняг.
В четвъртък ще остане ветровито и сравнително студено. Ще има променлива, често значителна облачност, на отделни места ще превали слабо. Температурите и в югоизточните райони ще се понижат.
Хороскоп Виж всички
Новини

„Сливи за смет“ и олимпийски игри за цялото семейство в район Банкя до 14 септември

КЗП въведе скенер за проверка на цени в евро в мобилното си приложение

Турция вдига таксата за пътуване в чужбина на 1000 лири

Нова COVID вълна в България: Случаите растат с 30%

Зад дима: Истината за пушенето

При пожар – първо звънни на 112, а после публикувай в интернет

Славка Калчева, DJ Дамян, Цветелина, Джина Стоева и Деси Слава се включват в Есенния панаир в Разград

Хасково празнува на Малка Богородица

Симитли празнува: Малка Богородица с шествие и концерт

Септември в Кюстендил ще бъде богат на плодородие и изкуства - музика и театър

Черен чесън - нов кулинарен тренд в България
