БДЖ пусна нов обновен локомотив 24 март, 2021

БДЖ пусна нов обновен локомотив
social Снимка: БДЖ

БДЖ вече разполага с още един изцяло обновен електрически локомотив, който вече обслужва влакове по железопътната мрежа в страната.

Локомотив 44 070 е вторият напълно възстановен от силно амортизирано състояние и трайно спиране от движение след извършен капитален ремонт в Чехия. 

Ремонтираният локомотив е част от изпълнението на два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива. Капиталният ремонт включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване. 

Въпреки възникналото забавяне в първоначално обявените срокове за изпълнението на ремонтите, се очаква всеки месец до края на 2021 г. по договора със заводите поетапно да излизат изцяло ремонтирани локомотиви. 

Ремонтната програма на БДЖ, която включва ремонт и рециклиране на вагони, капитални и подемни ремонти на локомотиви, основен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов подвижен състав, значително ще промени облика на подвижния състав и съответно ще повиши качеството на обслужване за клиентите на БДЖ.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация