Община Ловеч ще финансира девет младежки проекта 23 март, 2021

Община Ловеч ще финансира девет младежки проекта
social Снимка: Община Ловеч

Девет проекта събраха необходимия брой точки и са допуснати за финансиране по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч 2014 – 2020 г. Общата стойност на финансовата подкрепа от Община Ловеч е 11 929 лева.

Без редуциране на предложените бюджети са допуснати два проекта. Това са „Чудната книжка“ на сдружение „Мисия – Иновации – Гражданство“ и „100 години футбол в Ловеч“ – проект на „ТИ ЕН БИ ЕС“ ЕОООД Ловеч.

„Чудната книжка“ е посветена на 135 години от рождението на Ран Босилек, известен писател с творби за деца. Вторият проект има за цел създаване на документален филм чрез архивни кадри и интервюта, който проследява славния път на футбола в Ловеч.

Седем проекта са допуснати след редуциране на бюджетите:

- „Доброволци в подкрепа на градска околна среда“ – проект на сдружение „Екомисия 21 век“. Целта е засилване на доброволческото участие на младежите за опазване на градската среда и създадените обекти чрез проекти за подобряване на градската инфраструктура.

- „Детски творчески лагер 2021“ – проект на НЧ „Зорница – 2010-Нено Щрегарски“ – Ловеч. Целта е обогатяване на репертоара и стимулиране на редовни репетиции за предстоящите градски тържества.

- „Забавно лято“ – проект на ЦРД към РБ „Проф. Б. Цонев“ – Ловеч. Традиционният проект създава положително отношение на младежите към спорта, занимателните и ролеви игри.

- „Младежка академия за демокрация и развитие“ проект на Сдружение „Знание“ Ловеч. Целта е информираност на младежите, гражданска активност и мотивираност за участие в местното самоуправление.

- „Концерт по случай 1-ви юни денят на детето“ – проект на НЧ „Бяла Анаста-2016 – Ловеч. Още в началото на концерта всяко дете ще получава подарък за празника.

- Арт Фестивал „New Stars“ Ловеч – проект на НЧ „Бяла Анаста-2016“ – Ловеч. Това е конкурсен фестивал за деца и младежи, които ще покажат своя талант чрез танци, песни, поезия и проза.

- „Да! За живот“ – проект на ОС на БЧК – Ловеч. Предвидени са дейности за превенции на факторите, носещи риск за здравето на младите хора.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация