Изграждат нови детски и спортни площадки в Асеновград 25 Февруари, 2021

Изграждат нови детски и спортни площадки в Асеновград
social Снимка: Община Асеновград

Повече от 20 детски площадки функционират на територията на община Асеновград. През 2020 г. голяма част от тях са отремонтирани така, че да отговарят на стандартите и изискванията за експлоатация и безопасност.

В инвестиционната програма за 2021 г. на община Асеновград са предвидени средства за направа на шест нови детски площадки.

Такива е планирано да бъдат изградени на улиците „Къпина“ и „Христо Анастасов“ в квартал „Долни Воден“, до блок №13 в квартал „Изток“, както и в градинката до светофара в квартал „Зъбчето“.

Нова детска площадка ще има и в село Тополово, като а тази, на улица „Захария“ ще бъде разширена.

Към момента деца от различни възрасти могат да ползват детските зони, изградени до НЧ „Родолюбие“ – на улица „Речна“, в парка зад Пожарната, двете площадки в Градския парк, в квартал „Баделема“ – пред блок №14, в квартал „баба Тонка“ – до църквата „Свети Иван Рилски“, площадката в градинката при кръстовището на булевард „България“ с улиците „Свобода“ и „Генерал Дандевил“, в парка на улица „Цар освободител“, в градинката на улица „Рилска“, в квартал „Изток“ – до църквата „Свети Архангел Михаил“, в квартал „Свети Георги“ – до Старинно училище „Свети Георги“, на улица „Цар Иван Асен“ II – срещу големия хранителен супермаркет, на улица „Напредък“ – в квартал „Горни Воден“, на улиците „Крайречна“ и „Захария“ – в квартал „Долни Воден“.

В квартал „Запад“ пък са изградени детски площадки за деца в различни възрасти – от 0 г. до 3 г. и от 3 г. до 12 г.

Детски кътове има до блокове с номера 8А/5 –до трафопоста, зад 7/5, зад 5/5 и до спортната площадка, зад 109 и на улица „Стоян Джансъзов“, зад 110, зад 101 – до автобусната спирка, пред 5/8 – до трафопоста, пред 3/8 – до улица „Лозница“ и в междублоковото пространство зад блок „Детелина“.

В момента се изграждат още три детски площадки в същия квартал: до блоковете с номера 106, 103, 102.

Отделно, за порасналите асеновградчани, които за създадени и зони за спорт на открито: в Градския парк; в квартал „Изток“ – до църквата „Архангел Михаил“; в квартал „Запад“ – до блоковете с номера 6/5, 109, 5/8, 100 и „Детелина“. Там е в процес изграждането и на още една спортна площадка – пред блок №104.

Децата и младежите на Асеновград имат възможността да спортуват и в многофункционалните спортни игрища в квартал „Запад“, разположени между блоковете с номера 3/5, 4/5, 5/5, 110, 109 и „Детелина“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация