Студен и ветровит петък 12 Февруари, 2021

Студен и ветровит петък
social Снимка: pxhere.com

За цялата страна е обявен жълт код за силен вятър.

В Североизточна България има условия за поледици и снегонавявания. В сутрешните часове на изолирани места там все още ще превалява сняг.

Облачността от запад ще продължи да намалява и над почти цялата страна ще преобладава слънчево време. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър.

Максималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°

Над Черноморието облачността ще намалее. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 1°-4°.

Над планините от запад облачността ще намалява. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - минус 12°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се задържи студено. В събота вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Облачността от югозапад ще се увеличи и вечерта в Югозападна България ще завали сняг.

В неделя на много места в страната, с изключение на районите покрай Дунав, ще превали сняг. Повишена вероятност за посъществени валежи има в Южна България, където ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури в цялата страна ще са отрицателни.

В понеделник облачността ще е променлива, на отделни места в Западна България ще има и слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 8° и минус 3°, в котловините на Западна България - по-ниски, максималните - предимно между минус 3° и 2°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация